Studiu de caz – servicii de monitorizare a tasărilor pentru JW Marriott Bucharest Grand Hotel

În industria construcțiilor, este esențial să se urmărească comportarea și evoluția clădirilor pe parcursul timpului. Acest lucru este deosebit de important în cazul proiectelor mari și complexe, cum ar fi JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Acest studiu de caz oferă o privire de ansamblu asupra modului în care tehnologia și experiența echipei Eurosurvey au fost utilizate pentru a monitoriza și înregistra evoluția acestui prestigios hotel.

Descrierea proiectului

JW Marriott Bucharest Grand Hotel este unul dintre cele mai remarcabile hoteluri, amplasat chiar în inima Bucureștiului, afllat în imediata apropiere a impunătorului Palat al Parlamentului și a Catedralei Mântuirii Neamului. Gândit pentru un stil de viață echilibrat și hrănitor, oferă un design și o funcționalitate intuitivă, unde fiecare detaliu este important.

Importanța urmăririi comportării construcțiilor in timp

Urmărirea atentă a comportării construcțiilor în timp reprezintă un aspect crucial pentru managementul proiectelor și al asigurării siguranței structurilor, contribuind la prevenirea problemelor costisitoare și la extinderea duratei de viață a clădirilor.

Utilizând tehnologii si echipamente specifice  (nivelă Trimble DiNi 03 și Mira Invar), echipa Eurosurvey și-a adus aportul prin asigurarea preciziei monitorizării tasărilor.

Desfășurarea proiectului

Etapele de măsurare au implicat montarea mărcilor de tasare conform planului de proiect, stabilirea reperelor de referință și a stațiilor pentru nivelmentul geometric de mijloc. Datele obținute în teren au fost prelucrate cu softuri specializate pentru a crea un tabel centralizator împreună cu diagramele de tasare a mărcilor.

Rezultate și beneficii

Studiul a generat date semnificative și relevante privind evoluția construcției. Aceste informații au permis identificarea eventualelor anomalii și implementarea măsurilor corective în stadii incipiente.

Monitorizarea nu se oprește odată cu finalizarea proiectului, ci continuă pe toată durata de viață a constructiei. Este atât o necesitate, cât și o obligație pentru toți constructorii să efectueze evaluări periodice, începând de la faza de proiect, derulându-se pe întreaga durată de viață a construcției, până la demolarea sau scoaterea din funcțiune a clădirii.

Aceasta contribuie la exploatarea în siguranță a clădirii, evitând accidente sau avarii care ar putea avea un efect dăunător asupra vieții umane, mediului sau proprietății.

Concluzii

Proiectul de monitorizare a tasărilor pentru JW Marriott Bucharest Grand Hotel subliniază importanța supravegherii continue a construcțiilor și arată cum tehnologia și specialiștii în topografie pot contribui la atingerea acestui obiectiv esențial.

Transferă către noi toate grijile de măsurare și monitorizare a construcțiilor. Pregătește-te să te bucuri de rezultate excelente, de restul ne ocupăm noi!

Despre autor

Coordonator departament scanare laser 3D/ topografie inginerască

Related Posts